UPDATE: 'Dan toch geen transfer voor Vermaelen'

UPDATE: 'Dan toch geen transfer voor Vermaelen'

30-08-2017 17:50
2

Thomas Vermaelen weet nog steeds niet zeker waar zijn toekomst ligt. De verdediger staat nog onder contract bij FC Barcelona, maar moet daar niet rekenen op veel speelkansen. Er is wel veel interesse in de Rode Duivel. Drie Premier League-clubs hengelen naar zijn diensten en is er ook een Engelse tweedeklasser geïnteresseerd. Maar het zou zomaar kunnen dat hij in Camp Nou blijft.

ALs Vermaelen moet vertrekken, heeft de voormalige aanvoerder van Arsenal nog maar twee dagen om een nieuwe club te vinden. De tijd dringt dus. Maar volgens het Spaanse AS is er alvast geen gebrek aan belangstelling. De interesse van Everton en West Bromwich Albion is niet nieuw, de twee clubs werden eerder al genoemd. Maar ook Crystal Palace en Aston Villa willen Vermaelen strikken. 

De carrière van onze landgenoot zit een beetje in het slop, blessures gooiden al veel roet in het eten. Zo zag hij zijn eerste jaar bij Barcelona helemaal de mist ingaan vanwege kwetsures. Ook vorig seizoen, toen hij werd uitgeleend aan AS Roma, stond hij vaak aan de kant.

UPDATE 17u50: De Spaanse kranten zijn het niet eens. Terwijl AS dus gewag maakt van geïnteresseerde clubs, stelt Marca dat er helemaal geen transfer aankomt. Barcelona liet Marlon Santos naar OGC Nice vertrekken en dus moet Vermaelen blijven. Naast de Rode Duivel schieten centraal vanachter nog Gerard Pique, Javier Mascherano en Samuel Umtiti over en dus rekent coach Ernesto Valverde op Vermaelen. De laatste drie jaar speelde onze landgenoot wel maar 33 wedstrijden bij Barcelona en AS Roma.

Lees ook: LIVE: Volg de laatste uren van de transferperiode op de eerste rij