OFFICIEEL: ex-Genkenaar verlaat Nederland voor Belgische amateurclub

OFFICIEEL: ex-Genkenaar verlaat Nederland voor Belgische amateurclub

22-08-2017 23:55

Timothy Durwael gaat aan de slag bij de ambitieuze amateurclub Sporting Hasselt. De ex-speler van KRC Genk was einde contract bij de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven.

De 26-jarige Durwael is een rechtsachter die zijn jeugdopleiding genoot bij Genk, maar nooit kon doorbreken in de hoofdmacht. Hij tekende in de zomer van 2009 een profcontract bij de Limburgers en maakte enkele weken later al zijn debuut. Uiteindelijk speelde hij slechts een handvol officiële wedstrijden voor zijn jeugdliefde.

Zijn aflopende contract werd in 2012 niet verlengd, waardoor Durwael besloot zijn geluk te zoeken over de landsgrenzen. Hij tekende een contract bij de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Daar speelde de verdediger de afgelopen vijf seizoen 69 officiële wedstrijden, maar deze zomer liep zijn contract af.

Durwael trainde een tijdje mee bij tweedeklasser KVC Westerlo. Hij slaagde er echter niet in om een contract af te dwingen bij de Kemphanen en dus verkiest hij nog een niveau lager aan de slag te gaan bij Sporting Hasselt.