Meunier in shock: Hij begon voor mijn ogen te masturberen

Meunier in shock: "Hij begon voor mijn ogen te masturberen"

19-08-2017 14:15
9

Thomas Meunier is begonnen aan zijn tweede seizoen bij het Franse PSG. De ex-speler van Club Brugge geniet nog van het voetbal, maar geeft wel een erg bedrukt interview. Het gedrag van de supporters vindt hij ronduit krankzinnig.

Meunier vertrouwt De Morgen toe dat hij het gedrag van sommige fans kotsbeu is. "De wereld waarin we leven, vind ik een catastrofe. De mentaliteit van veel mensen vind ik verschrikkelijk. Als ik alleen naar het voetbal kijk... Het pessimisme en de kritiek en de haat die je als speler naar je hoofd krijgt. En hoe supporters onderling met elkaar omgaan. Het lijkt wel of we terug in het stenen tijdperk leven. Het is aberrant", aldus Meunier.

De Rode Duivel komt de gekste dingen tegen. "Tijdens de opwarming in Marseille stak een supporter plots zijn broek af en voor onze ogen begon hij te masturberen. 'Suck my dick', riep hij. En dat vindt men blijkbaar 'normaal'. De mensen die rond hem stonden, lachten. Niemand riep die vent tot de orde en zei: 'Zal het wel een beetje gaan?' Er zijn geen grenzen meer aan het fatsoen, het leek banaal te zijn."

Ook de campagnes tegen racisme hebben nagenoeg geen effect. "Volgens mij werken ze niet. Je kunt zoveel slogans op de muur schilderen als je wilt, maar als een kind bij zijn vader in de auto zit en die hoort hem 'sale noir' of 'sale arabe' roepen, dan dienen die slogans tot niks. Kinderen reproduceren het slechte voorbeeld. Facebook en Instagram, begonnen als ontspanning, hebben een monopolie verworven en bemoeilijken de opvoeding."

Maar een voetballer
Meunier wil zich uitspreken tegen dat negativisme, maar wordt tegengehouden. "Ik ben zelf ook actief op Twitter en ik hou van communicatie. Maar onlangs postte ik eens iets over politiek en ik kreeg ze meteen over mij heen: 'Voetbal en hou verder je mond.' Blijkbaar heb ik dus geen recht op een eigen opinie."

"Daarom zeg ik dat we in een pessimistische wereld beland zijn. De antiracismecampagnes zijn natuurlijk goed en je moet ze maken tegen xenofobie. Maar dé oplossing zijn ze niet. Die zal van onszelf moeten komen. Alleen vallen mensen vandaag zo snel terug op geweld. Het is blijkbaar veel gemakkelijker iemand te beledigen dan iemand de hand te schudden. Er is een algemeen gevoel van negativisme ontstaan dat ik niet kan begrijpen."