Van kwaad naar erger: Vermaelen toch langs de kant na blessure

Van kwaad naar erger: Vermaelen toch langs de kant na blessure

05-08-2017 21:20
3

Thomas Vermaelen is deze zomer naarstig op zoek naar een nieuwe club, maar heel wat ploegen hebben twijfels over zijn blessuregeschiedenis. Die twijfels blijken niet uit de lucht gegrepen.

De Rode Duivel heeft namelijk de strijd moeten staken bij Barcelona in een oefenwedstrijd tegen Gimnastic. De centrale verdediger verdween al na negen minuten van het toneel. Voorlopig is niet bekend hoe ernstig de blessure is, maar het zou volgens Gazet Van Antwerpen in elk geval niet om een spierblessure gaan.

Vermaelen heeft de voorbije jaren bijzonder weinig gespeeld. Al in zijn eerste jaar in Catalonië was hij bijna doorlopend geblesseerd, waarna hij werd uitgeleend aan AS Roma. Ook daar kon hij door blessures nooit echt doorbreken. Opvallend genoeg was hij wel topfit voor EK van afgelopen jaar, maar dat was één van zijn weinige hoogtepunten.

Net nu toont ook Anderlecht interesse in Vermaelen, maar dit nieuws zou Anderlecht van gedachten kunnen doen veranderen.

Update 05/08 21:20: De blessure lijkt Vermaelen dan toch een tijdje aan de kant te gaan houden. Het leek niet meteen om een zware blessure te gaan, maar de verdediger was zaterdag een opvallende afwezige op de training van Barcelona. Dat meldt Stadion. Het is nog niet bekend hoelang de verdediger buiten strijd zal zijn.