'Anderlecht mikt bijzonder hoog voor nieuwe verdediger: twee Rode Duivels'

'Anderlecht mikt bijzonder hoog voor nieuwe verdediger: twee Rode Duivels'

03-08-2017 07:00
15

Na het vertrek van Bram Nuytinck heeft RSC Anderlecht meer dan ooit nood aan een nieuwe centrale verdediger. De Brusselaars mikken op topmateriaal en komen volgens Het Nieuwsblad op die manier zowaar uit bij twee Rode Duivels: Thomas Vermaelen en Laurent Ciman.

Vooral de komst van die eerste zou een regelrechte stunt zijn, want Vermaelen staat momenteel onder contract bij FC Barcelona. In Catalonië loopt zijn huidige verbintenis nog tot 2019. Het lijkt echter aannemelijk dat de linkspoot andere oordden opzoekt. Vorig seizoen werd hij al uitgeleend aan AS Roma, waar hij - mede door blessureleed - niet al te vaak in actie kwam. Of Vermaelen zin heeft in een terugkeer naar België, valt voorlopig af te wachten.

Anderlecht heeft echter meerdere ijzers in het vuur. Een tweede optie, aldus HNB, zou dus Ciman zijn. Ook die eventuele transfer zou heel wat voeten in de aarde hebben. Allereerst behoort de ex-Standard-man tot de absolute toppers van de verdedigers in de Amerikaanse MLS, waar Ciman actief is bij Montreal Impact. Daarnaast trok hij destijds de plas over omdat men in de Verenigde Staten betere verzorging kan bieden voor zijn dochtertje, dat zwaar autistisch is.