Bayern München likt zijn wonden: liefst zeven basisspelers niet beschikbaar

Bayern München likt zijn wonden: liefst zeven basisspelers niet beschikbaar

04-08-2017 15:57

Bayern München begint met een gehavende selectie aan het nieuwe Bundesliga-seizoen. Zaterdagavond staat de strijd om de Super Cup tegen Borussia Dortmund op het programma, maar Der Rekordmeister moet liefst zeven belangrijke krachten missen tegen het elftal van trainer Peter Bosz.

Trainer Carlo Ancelotti (foto) bevestigde tijdens de persconferentie van vrijdag dat Arjen Robben, Manuel Neuer, Juan Bernat, David Alaba, Jerome Boateng, Thiago Alcantara en nieuweling James Rodriguez zaterdagavond niet van de partij zijn. Bayern heeft een moeizame voorbereiding achter de rug, maar Ancelotti maakt zich geen zorgen. "We zijn inderdaad nog niet in onze beste vorm, maar morgen kunnen we een nieuwe stap zetten. Om voor 80.000 fans te spelen zal ook zeker een motivatie zijn."

Bayern won slechts één van zijn zes serieuze oefenwedstrijden, tegen Chelsea werd het 3-2 in het kader van de International Champions Cup. De door Bayern zelf georganiseerde Audi Cup werd zelfs een regelrechte afgang, met thuisnederlagen tegen Liverpool (0-3) en Napoli (0-2).