OFFICIEEL: Anastasiou heeft langverwachte defensieve versterking beet

OFFICIEEL: Anastasiou heeft langverwachte defensieve versterking beet

02-08-2017 07:43

KV Kortrijk zat niet bepaald dik bezaaid in de verdedigers, maar daar hebben de West-Vlamingen nu verandering in gebracht. Yevhen Makarenko moet trainer Yannis Anastasiou meer opties geven in de achterhoede. De Oekraïner kan enkele adelbrieven voorleggen.

Op de clubwebsite maken De Kerels bekend dat de Oekraïense verdediger voor één seizoen getekend heeft. In het contract is ook een optie opgenomen voor een extra jaartje. Kortrijk hoeft geen transfersom te betalen aan Dynamo Kiev, de ploeg waar Makarenko onder contract lag. In de voorbije seizoenen vulde de linkspoot, die op de backpositie uit de verf komt, zijn prijzenkast aan bij de roemrijke topclub.

In totaal veroverde Makarenko sinds 2013 twee titels en twee bekers bij Dynamo. Bovendien deed hij Europese ervaring op in de Europa League. Een basisspeler was Makarenko echter allesbehalve. Daarom besloot de international nu om een stapje terug te zetten. In Kortrijk moet hij op de linksachter de concurrentie aangaan met Bryan Verboom, die eerder werd overgenomen van Roda JC.