'Roef wil graag weg bij Anderlecht, maar heeft transfer niet in eigen hand'

'Roef wil graag weg bij Anderlecht, maar heeft transfer niet in eigen hand'

18-07-2017 10:11

Anderlecht heeft met Matz Sels, Frank Boeckx, Davy Roef en Mile Svilar momenteel vier sterke keepers in de selectie. Het is ondenkbaar dat ze alle vier bij de start van de competitie nog in Brussel zijn. Sels en Boeckx zijn zeker van hun plaats, terwijl Roef wil vertrekken. Maar hij is nog niet 1,2,3 weg.

Roef is namelijk afhankelijk van de situatie van Svilar, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Als Svilar wordt uigeleend, dan is de kans zeer groot dat Roef niet meer weg mag. Svilar wordt gelinkt aan Benfica, maar zegt zelf dat zijn focus volledig bij Anderlecht ligt. Roef mag dus hoop koesteren op een transfer, zeker omdat er ook de nodige belangstelling voor hem is. Het Spaanse Deportivo La Coruna wil hem terughalen, maar moet zelf eerst nog een doelman van de hand doen. Daarnaast staat Roef ook op de lijst van diverse Belgische eersteklassers.

Mocht Roef daadwerkelijk verkassen, dat zal dit uitsluitend op huurbasis zijn. Een verkoop is naar verluidt onbespreekbaar voor Anderlecht, omdat het meer wil ontvangen voor Roef, dan dat het nu voor hem zou kunnen vragen. Een uitleenbeurt zonder aankoopoptie wordt door paars-wit gezien als de beste optie. Het is dus alleen nog afwachten of het zover komt voor Roef.