Bundesliga-goalgetter alsnog naar China: optie tot koop van 29 miljoen euro

Bundesliga-goalgetter alsnog naar China: optie tot koop van 29 miljoen euro

12-07-2017 20:18
1

De transfersoap rond Anthony Modeste is voorbij. 1. FC Köln bevestigt woensdag dat de Franse spits tóch is verkocht aan Tianjian Quanjian uit China. Modeste wordt zo een ploegmaat van Axel Witsel.

Köln deelt weinig informatie over de deal, maar Duitse media weten meer: Modeste (29) wordt voor twee seizoenen gehuurd door Tianjian Quanjian, dat daarvoor een geldsom van zes miljoen euro betaalt. Bevalt de samenwerking van beide kanten, dan heeft de Chinese club de eenzijdige optie om de Franse spits voor 29 miljoen euro over te nemen. Bij Tianjin Quanjian spelen met Witsel en Alexandre Pato al twee grote namen. Fabio Cannavaro is hun trainer.

Met het akkoord tussen Tianjin en Köln komt er een einde aan het 'Transfer-Theater' rond Modeste, die enkele weken geleden al op weg was naar China. Köln werkte echter niet mee en kwam zondag bovendien met de verrassende mededeling dat Modeste niet meeging op trainingskamp om 'over zijn toekomst en carrière na te denken'. Toen de spits, afgelopen seizoen goed voor 25 goals in de Bundesliga, dreigde met een rechtszaak kwam het alsnog rond.