OFFICIEEL: Manchester United kondigt Lukaku aan

OFFICIEEL: Manchester United kondigt Lukaku aan

08-07-2017 09:01
3

De kogel is door de kerk: Manchester United heeft de slag om Romelu Lukaku gewonnen. Alleen een persoonlijk akkoord en de medische keuring scheiden de Rode Duivel nog van een megatransfer naar Old Trafford. Dat bevestigt de Engelse grootmacht zaterdagochtend via de officiële kanalen. 

Lukaku komt voor een slordige 85 miljoen euro over van Everton, al doet Manchester United geen mededelingen over de transfersom. Indien het bedrag klopt, is Lukaku de duurste Belgische voetballer ooit. Onze landgenoot is na Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan en Zlatan Ibrahimovic de vierde grote United-aankoop uit de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola. De last minute-poging van Chelsea kwam waarschijnlijk te laat.

Lukaku moet nog wel een medische keuring ondergaan én een persoonlijk akkoord bereiken met zijn nieuwe club. Dat lijkt echter een formaliteit, gezien het statement van Manchester United. De Belgische spits (24) trainde de afgelopen weken al samen met Pogba tijdens hun vakantie in Los Angeles. Bij United is de ex-Anderlecht-speler de opvolger van Ibrahimovic. Hij was vorig seizoen goed voor 25 doelpunten in 37 competitiewedstrijden namens Everton.

Lees ookDe top tien van duurste Belgische voetballers; Lukaku nieuwe koploper