'AA Gent houdt been stijf, aanvaller loopt toptransfer mis'

'AA Gent houdt been stijf, aanvaller loopt toptransfer mis'

06-07-2017 11:00
5

Komend seizoen moet bij AA Gent het seizoen van de wederopstanding worden voor Moses Simon. De Nigeriaan is bezig aan een tegenvallend jaar, maar zou toch nog steeds interesse genieten uit de Premier League.

Volgens AOI Football, een bron uit zijh thuisland Nigeria, heeft AA Gent namelijk een aanbod gekregen van Brighton & Hove. Die club speelt vanaf komend seizoen in de Premier League. AA Gent houdt echter voet bij stuk en verkoopt de flankspeler niet, ook niet na een minder seizoen. Hoe hoog het bod van Brighton was is niet bekend.

Simon werd in het verleden al verschillende keren gelinkt aan Engelse clubs, waaronder zelfs Liverpool en Tottenham. Met zeven assists en vijf doelpunten heeft hij echter geen bijzonder seizoen achter de rug bij AA Gent. Louwagie liet zich vorig jaar nog ontvallen dat Simon twintig miljoen euro waard is, maar die vraagprijs gaat hoogstwaarschijnlijk door niemand worden betaald.

Een bijkomend probleem is dat Simon nog maar elf interlands heeft gespeeld, hij mag enkel naar Engeland als hij een wettelijk minimumloon van 1,8 miljoen euro gaat verdienen.