OFFICIEEL: Mannetje van Verhaeghe treedt naar voren, De Keersmaecker moet vrezen

OFFICIEEL: Mannetje van Verhaeghe treedt naar voren, De Keersmaecker moet vrezen

21-06-2017 13:40
7

Volgens Het Laatste Nieuws hebben de Belgische profclubs plannen om François De Keersmaecker zaterdag onderuit te halen als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Onder leiding van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe willen de profclubs de Waal Gérard Linard (74) als vervanger.

De Keersmaecker leidt de voetbalbond sinds 2006 en had zich al opgemaakt voor een zevende termijn als voorzitter. Het leek zaterdag dan ook een rustige herverkiezing te worden, maar dat is zonder Verhaeghe gerekend. Onder leiding van de Club-voorzitter willen de profclubs in laatste instantie een andere kandidaat naar voor schuiven.

Het Laatste Nieuws meldt dat in een ideaal scenario die tegenkandidaat zaterdag kort voor de verkiezing pas zal worden bekend gemaakt, om zo de verrassingsaanval op de voorzittersstoel compleet te maken. Volgens de krant zullen Verhaeghe en de profclubs Gérard Linard naar voor schuiven als kandidaat.

De 74-jarige Waal is sinds jaar en dag vertegenwoordiger van de amateurs. Zelf voorzitter worden is onmogelijk voor Verhaeghe, door zijn drukke agenda als bedrijfsleider en voorzitter van Club.

Update 21/06 om 13:40 uur: Zoals verwacht gaat Gérard Linard het zaterdag opnemen tegen De Keersmaecker. Dat meldt Sporza. Linard was van half 2015 tot eind 2016 CEO van de voetbalbond. De Waal, die enkel Frans spreekt, saneerde de federatie en ontpopte zich met zijn stijl tot tegenpool van De Keersmaecker. 22 mensen mogen zaterdag stemmen. Het gaat om 8 vertegenwoordigers van de Pro League, 7 van de Vlaamse en 7 van de Franstalige bondsvleugels.