UPDATE: 'Anderlecht koestert geen wrok en laat speler op huurbasis vertrekken'

UPDATE: 'Anderlecht koestert geen wrok en laat speler op huurbasis vertrekken'

maandag 19 juni 2017 om 11:30

Voor Aaron Leya Iseka was dit seizoen een seizoen om snel te vergeten. Hij kwam niet aan de bak in Marseille, maar Anderlecht weigerde hem terug te halen in de winterstop. Nochtans had het wel dat recht. Nu zou er een nieuwe uitleenbeurt aankomen voor de jonge spits.

Leya Iseka wordt al een tijdje gezien als een groot talent binnen de jeugdopleiding van Anderlecht, maar dat heeft nog niet veel resultaat gehad in de A-ploeg. Hij speelde nog maar vijftien keer mee met Anderlecht en scoorde daarin één doelpunt. Bij Marseille kwam hij zelfs maar aan acht optredens.

De negentienjarige aanvaller heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2020, maar het is duidelijk dat hij ook volgend seizoen niet veel kansen zal krijgen onder René Weiler. Zulte Waregem weet dat ook en heeft daarom interesse om hem over te nemen. Francky Dury heeft met Zinho Gano ook een andere piste in de spits, maar mogelijk haalt hij ze gewoon allebei binnen.

De vraag is nu of Anderlecht wel wil praten met Dury en co. In de laatste jaren is de relatie tussen Dury en de Belgische topclubs verzuurd geraakt, zeker als het gaat over Anderlecht.

Update 19/06 om 11:30 uur: Anderlecht lijkt niet meer echt veel wrok te koesteren tegen Zulte Waregem. Volgens Het Laatste Nieuws wordt Iseka binnenkort verwacht op het oefencomplex van Zulte Waregem. Het jongere broertje van Michy Batshuayi mag op huurbasis Anderlecht verlaten. Andy Kawaya lijkt dan weer definitief te mogen vertrekken bij Anderlecht.  

Plaats een reactie

BS90 +3267
woensdag 14 juni 2017 om 13:53
Zou een mooie ploeg voor hem zijn, aanvallend voetbal en dus veel doelkansen voor hem. Beter dit dan pakweg Moeskroen
Vind ik leuk
E.V +1675
woensdag 14 juni 2017 om 13:56
Voor Dury?....prijs verdubbelen...koekje van eigen deeg geven....
Vind ik leuk
woensdag 14 juni 2017 om 15:24
Een koekje van Eigen deeg? vanwege het grote RSCA tegen de 'ietse kleinere' ploeg die essevee nog steeds is? Echt waar, ik mag hopen dat een grote club als Anderlecht zich ook zo kan gedragen...
Een koekje van Eigen deeg... werkelijk waar. Als de groten de kleintjes met gelijke munt willen bekampen, dan vind ik daar eerlijk gezegd maar weinig groots aan.
Vind ik leuk
E.V +1675
woensdag 14 juni 2017 om 19:33
Toen Anderlecht Hazard bij Zulte wou halen werd zijn prijs gewoon verdubbeld omdat het voor Anderlecht was...Dury heeft intussen begrepen dat hij toen fout was...ook al had hij daarvoor talrijke spelers van Anderlecht overgenomen voor schappelijke prijzen...laat hem nu ook maar eens voelen hoe dat is...en dat heeft niks te maken met grote of kleine ploegen...een speler moet voor alle ploegen dezelfde waarde hebben...zo niet dan ben je een valsspeler..
Vind ik leuk
Patfey +3584
woensdag 14 juni 2017 om 20:11
Uitlenen zonder aankoopoptie, niet verkopen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

UPDATE: 'Anderlecht koestert geen wrok en laat speler op huurbasis vertrekken'