OFFICIEEL: Zulte Waregem neemt na zes maanden afscheid van floptransfer

OFFICIEEL: Zulte Waregem neemt na zes maanden afscheid van floptransfer

Gepubliceerd: woensdag 21 juni 2017 om 14:15wo 21-06-2017 om 14:15

De naam van Jakob Ankersen valt dit jaar voor een derde keer. De eerste keer was toen Zulte Waregem de middenvelder in januari naar de Gaverbeek haalde. De tweede keer was tegen Club Brugge en op maandag 12 juni duikt de naam van Ankersen voor een derde keer op. Hij moet nu immers vertrekken bij Essevee.

Afgelopen winter haalde Zulte Waregem de 26-jarige Deen naar ons land. Hij kwam over van Göteborg.

Onder Francky Dury kon Ankersen zich nooit manifesteren. Slechts één keer mocht hij opdraven de laatste maanden. In de 5-0 nederlaag tegen Club Brugge kreeg hij 35 minuten van Dury. Hij haalde daarna nog een paar keer de bank, maar op het veld was Ankersen niet meer te zien.

Volgend seizoen zal Ankersen op de Gaverbeek ook niet meer te zien zijn. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Dury hem op de transferlijst gezet. De reden? Een gebrekkige mentaliteit.

Bij Zulte Waregem maken ze momenteel werk van de kern van volgend seizoen. Naast Ankersen moet ook Robert Muhren weg. Lukas Lerager wordt dan maandag weer voorgesteld bij Bordeaux. Ondertussen legt de 27-jarige Nill zijn medische testen af aan de Gaverbeek.

Update 16/07 om 19:45 uur: Volgens Het Laatste Nieuws denkt Aarhus GF aan Ankersen. Er zouden nog Deense clubs aan de middenvelder denken, maar namen noemt de krant niet. Eén ding is zeker, zijn toekomst ligt niet aan de Gaverbeek. 

Update 21/07 om 14:15 uur: Ankersen is een speler van Aarhus GF. Dat maakte de Denen woensdag officieel bekend via Facebook. 

Poll

Moet de speler nog een kans krijgen aan de Gaverbeek?

(363 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws