'Deal is beklonken: STVV kan ook volgend seizoen rekenen op spits'

'Deal is beklonken: STVV kan ook volgend seizoen rekenen op spits'

08-06-2017 13:10

Sint-Truiden VV heeft een mooie slag thuisgehaald op de transfermarkt. Igor Vetokele, het voorbij half jaar geleend van Charlton, blijft op Stayen. De Kanaries gaan de spits opnieuw huren van de Engelse derdeklasser.

Vetokele arriveerde vorige zomer opnieuw in België, maar bij Zulte Waregem liep het voor geen meter. STVV wierp hem een reddingsboei toe en in Limburg kon de spits zichzelf wel ontplooien. In zeventien wedstrijden trof hij acht keer raak en gaf hij vier assists.

STVV wilde graag met hem verder, Vetokele twijfelde lang omdat hij niet wist wat er volgende zomer zou gebeuren. Zijn contract bij Charlton loopt namelijk tot de zomer van 2019. Nu is hij toch overstag gegaan, ook al is er nog geen duidelijkheid over de verdere toekomst.

Maandag zullen de handtekening gezet worden, wanneer de aanvaller terugkeert van zijn interlandverplichtingen. Het akkoord met de Kanaries betekent slecht nieuws voor KV Mechelen. De Maneblussers hadden de spits ook in het vizier, maar grepen er dus naast.