'Foket mag droomtransfer vergeten door Zwitserse concurrentie'

'Foket mag droomtransfer vergeten door Zwitserse concurrentie'

05-06-2017 07:00

Thomas Foket wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar de Italiaanse grootmacht Napoli. Maar de ploeg van Dries Mertens heeft nu ook zijn oog laten vallen op de rechtsachter van Udinese Silvan Widmer. De Zwitserse verdediger heeft volgens de Italiaanse media de beste papieren om naar Napels te trekken.

Udinese is op zoek naar een nieuwe spits. Daarbij hebben de Italianen hun oog laten vallen op Leonardo Pavoletti van Napoli. De aanvaller kwam deze winter voor achttien miljoen euro over van Genoa, maar kon zich onder meer door de concurrentie van Dries Mertens nooit bewijzen in Napels. Sterker nog, de spits speelde amper zes wedstrijden voor Napoli waarvan vier in de beker.

Napoli wil een groot deel van de transferprijs recupereren en denkt daarom aan Udinese-verdediger Silvan Widmer als pasmunt. De 22-jarige rechtsback ziet een overstap naar de Italiaanse grootmacht wil zitten. "Een transfer naar Napoli zou een mooie opportuniteit zijn voor hem. Bij een concreet voorstel is hij bereidt om Udinese te verlaten", vertelt zijn manager Fredy Strasser aan Il Messaggero Veneto.

De mogelijke transfer van Pavoletti zou dus slecht nieuws kunnen zijn voor Rode Duivel Thomas Foket. De offensieve rechtsachter van AA Gent wil de Buffalo's deze zomer verlaten. Bovendien loopt het contract van de verdediger volgende zomer af, waardoor een transfer onvermijdbaar lijkt voor Gent. Napoli is één van de favorieten om Foket te contracteren, maar kan binnenkort dus afhaken.