'Vadis Odjidja aan het feest en dat is ook goed nieuws voor Waasland-Beveren'

'Vadis Odjidja aan het feest en dat is ook goed nieuws voor Waasland-Beveren'

06-06-2017 07:35

Legia Warschau heeft zondag zijn twaalfde landstitel in Polen behaald. De ploeg van Vadis Odjidja-Ofoe had op de laatste speeldag genoeg aan een gelijkspel tegen Lechia Danzig om zijn titel te verlengen. Ex-Rode Duivel Vadis maakte de hele wedstrijd vol voor Legia.

De Poolse topclub kende een povere seizoensstart onder Besnik Hasi. Half september werd de ex-trainer van RSC Anderlecht aan de deur gezet en vervangen door de Pool Jacek Magiera. Die slaagde er alsnog in het tij te keren voor Legia, dat als landskampioen naar de tweede voorronde van de Champions League mag.

Odjidja verliet afgelopen zomer Norwich City om aan de slag te gaan bij Legia in de Poolse Ekstraklasa. Hij werd er meteen één van de sterkhouders op het middenveld. Ondertussen geniet hij een pak interesse van andere ploegen, maar Legia wil hem graag houden.

Update 06/06 om 07:35u: Ook voor Waasland-Beveren is de titel van Legia Warschau goed nieuws. Het verkocht immers Thibault Moulin vorig jaar aan de Polen en ontvangt nu nog een kampioensbonus. Dat meldt Mich Vergauwen van Het Laatste Nieuws via Twitter. Waasland-Beveren ontving destijds als circa 800.000 euro voor de middenvelder en daar komt nu dus nog wat bij.