'Anderlecht kan van enorme flop nog twee miljoen euro recupereren'

'Anderlecht kan van enorme flop nog twee miljoen euro recupereren'

04-06-2017 13:15
4

Sebastian De Maio gaat Anderlecht definitief verlaten. De Franse verdediger, die momenteel wordt uitgeleend aan Fiorentina, wil in Italië blijven spelen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Maio zal worden herinnerd als een van de grootste Anderlecht-miskopen ooit. Hij werd met de nodige verwachtingen voor meer dan drie miljoen gekocht van het Italiaanse Genoa. De 30-jarige centrale verdediger zou de nieuwe leider moeten worden in de defensie. Het huwelijk liep echter uit op een groot fiasco. 

Hij wist vanaf zijn eerste optreden geen indruk te maken en lag al snel in de clinch met coach René Weiler. Na amper vier optredens werd er al besloten om een oplossing voor De Maio te zoeken. Fiorentia was bereid om één miljoen te betalen voor een huurperiode van één seizoen. De Maio keert normaal terug naar Anderlecht, maar is van plan om definitief te vertrekken. Weiler heeft bewezen zich na incidenten weer te kunnen verzoenen met spelers, al zit De Maio daar naar verluidt niet echt op te wachten.

Update 04/06 om 13.10: Anderlecht betaalde een jaar geleden ongeveer vier miljoen euro voor De Maio. Het staat nu al vast dat paars-wit de verdediger met verlies gaat doorverkopen. Toch lijken nog twee clubs Anderlecht financieel een handje te helpen. Volgens Tuttomercato zijn Atalanta en Bologna bereid twee miljoen euro te betalen voor de verdediger.