Extra domper voor topclubs in strijd om Onyekuru? Mijn idool: Thierry Henry

Extra domper voor topclubs in strijd om Onyekuru? "Mijn idool: Thierry Henry"

24-05-2017 17:40

Geen enkele voetballer in België is momenteel zo'n grof wild als Henry Onyekuru. Niet alleen de Belgische top, maar ook kleppers uit de Premier League en de Bundesliga jagen op de sensatie van het afgelopen seizoen. Die heeft één droomclub én een apart levensverhaal.

Vooral RSC Anderlecht en Club Brugge zouden inzetten op de komst van de Nigeriaan. Gemakkelijk wordt dat niet, want recent kwam aan het licht dat Arsenal FC aan het onderhandelen is met de youngster. Die concurrentie belooft heftig te worden, des te meer omdat Arsenal zowaar de droomclub is van Onyekuru. "Mijn idool: Thierry Henry", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Ik keek alleen naar hem. Door hem ben ik ook fan van Arsenal geworden én gebleven."

Zware opleiding
Onyekuru komt dus uit Nigeria, maar voetbalde daar nooit bij een club. " 'Op een dag werden er talentendagen voor voetballers gehouden. Uiteindelijk werden in Nigeria vijftig spelers weerhouden. Hetzelfde gebeurde in Guinee, Ghana, Ivoorkust, Zuid-Afrika, Venezuela en Costa Rica. Na verdere selectie bleven uiteindelijk vier Nigerianen over. Ik was een van hen", doet hij het relaas.

"Later volgden nog tests in Doha. Uiteindelijk stelde men me voor om de opleiding af te werken bij Aspire Senegal. Ik was dertien en had het in het begin zeer zwaar. Ik miste mijn familie, maar bleef toch vier jaar in Dakar. We werkten er met Spaanse trainers, voetbal werd afgewisseld met lessen. En elk jaar brachten we enkele weken door in Doha." Vanuit de Qatarese Aspire Academy kwam Onyekuru uiteindelijk bij KAS Eupen terecht.