Wat brengt de toekomst voor MPH? Weet niet of hij een jaar niets kan doen

Wat brengt de toekomst voor MPH? "Weet niet of hij een jaar niets kan doen"

22-05-2017 23:55

De kogel is door de kerk. Michel Preud'homme stopt na vier seizoenen als trainer van Club Brugge. Dat werd maandagavond bevestigd via de webstek van Club Brugge. Wat zal de toekomst brengen voor de gewezen doelman van de Rode Duivels? Sporza stelde die vraag aan Marc Degryse.

"Dit is uiteraard geen verrassing. Het was vorig jaar al een beetje aangekondigd. Toen konden ze hem nog overtuigen, maar hij zei toen al dat dit zijn laatste jaar zou zijn. Het is een beetje gissen naar wat de toekomst zal brengen voor Preud'homme."

De energieke trainer snakt naar rust na vier jaar bij Blauw-Zwart. "Dat kan ik best begrijpen. Zeker door de manier waarop hij werkt. Het voetbal laat hem niet los. Dat is niet enkel de laatste vier jaar, maar heel zijn carrière. Dan is het logisch dat het vat eens leeg loopt.

Preud'homme zou een sabbatjaar inlassen om nadien uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. "Ik weet niet of hij dat kan om een jaar niets te doen. Bondscoach worden is alleszins een piste voor de toekomst. Misschien zal hij op zijn tanden bijten tot na het WK 2018."