Casteels krijgt enorme klap op laatste speeldag, degradatie komt dichtbij

20-05-2017 17:27

Het Wolfsburg van Koen Casteels is in de absolute slotfase van het duel met Hamburger SV veroordeeld tot de Play-Offs tegen degradatie. Gian-Luca Waldschmidt maakte in de 88e minuut de winnende goal voor de thuisploeg, dat daarmee ternauwernood de dans ontspringt.

HSV begon als nummer zestien aan de laatste speelronde, met een achterstand van twee punten op nummer vijftien Wolfsburg. Die Rothosen moesten daardoor winnen, maar kregen na 23 minuten een forse tegenslag te verwerken. Robin Knoche opende de score voor Wolfsburg. Het antwoord kwam niet veel later van Filip Kostic, die de gelijkmaker binnenwerkte.

Meer doelpunten bleven lange tijd uit. Op het moment dat Wolfsburg zich leek op te kunnen gaan maken voor nog een jaar Bundesliga, sloeg HSV echter genadeloos toe. Waldschmidt maakte er 2-1 van. Dat leidde tot een vreugdeexplosie bij HSV, terwijl Wolfsburg zich op moet maken voor een play-off me de nummer drie van de Tweede Bundesliga.