UPDATE: Rode Duivel onder het mes, Martinez moet oplossing vinden

UPDATE: Rode Duivel onder het mes, Martinez moet oplossing vinden

16-05-2017 10:30

Thomas Meunier stond zaterdag in de basis in de 5-0 overwinning van PSG tegen Bastia en was goed voor een assist. Dat was vermoedelijk het laatste optreden van de rechtsachter dit seizoen. Meunier sukkelt met problemen aan de voet en moet onder het mes.

Met nog twee speeldagen voor de boeg moet PSG nog vol aan de bak wil het Monaco van de titel houden. Daarin kan trainer Unai Emery hoogstwaarschijnlijk geen beroep doen op de zijn rechtsachter door een operatie. Nadien wacht de Rode Duivel nog een lange revalidatie. “De dokters hebben een probleem met mijn kraakbeen vastgesteld in mijn voet. Ik heb ook last van slechte botgroei en veel pijn", vertelt Meunier bij La Dernière Heure.

Naast het slot in de competitie mist Meunier zo ook de interlands tegen Tsjechië (05/06) en Estland (09/06). “Er zijn dit seizoen niet veel wedstrijden meer. We zijn mijn situatie aan het bespreken met de clubartsen. Ik wil niet vier maanden geblesseerd uitvallen, dus er moet op korte termijn een oplossing komen. Ik wil graag zoveel mogelijk spelen bij PSG, maar nu is het moeilijk om een goed ritme op te bouwen met een slechte voet”, aldus de Rode Duivel.

Update 16/05 om 10.30: Nog deze week gaat Meunier onder het mes. Waarschijnlijk zal het op donderdag of vrijdag zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De rechtsachter wordt geopereerd aan de enkel (kraakbeen). Na de operatie zal het nog twee maanden duren alvorens Meunier weer volledig fit is. De oefeninterland tegen Tsjechië (05/06) en de WK-kwalificatiematch tegen Estland (09/06) ziet Meunier daarom ook aan zijn neus voorbijgaan. Roberto Martinez zal dus een beroep moeten doen op een nieuwe back.