'Costa bereikt principe-akkoord: dertig miljoen salaris per jaar bij club Witsel'

'Costa bereikt principe-akkoord: dertig miljoen salaris per jaar bij club Witsel'

04-05-2017 08:45
1

Chelsea-vedette Diego Costa is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van Chelsea. Het Spaanse radiostation Cadena Ser meldt donderdag dat de spits en superzaakwaarnemer Jorge Mendes een principe-akkoord hebben bereikt met Tianjin Quanjian, de ploeg van Rode Duivel Axel Witsel. 

Bij de Chinese club kan Costa (28) ongeveer dertig miljoen euro per seizoen gaan verdienen. Afgelopen jaar wist Tianjin ook al Alexandre Pato en Rode Duivel Witsel binnen te hengelen. De Aziatische topclub is bereid om Chelsea een slordige negentig miljoen euro te betalen voor Costa, weet Cadena Ser. 

Afgelopen week lekten er foto's uit waarop te zien was dat Costa en Mendes samen dineerden in Londen. De geruchten over een aanstaand vertrek van de international naar het Verre Oosten spelen al langer. In januari hing een transfer van Costa ook in de lucht. De topscorer zou ontevreden zijn in Engeland en zijn zinnen hebben gezet op een lucratieve deal.

In januari weigerde Chelsea mee te werken aan een vertrek van Costa. Nu zou een transfer wél bespreekbaar zijn. De verwachting is dat The Blues Alvaro Morata (Real Madrid) of Romelu Lukaku (Everton) gaan vastleggen als opvolger van Costa.