Er was een akkoord met Sirigu, Sevilla en PSG. Weiler stelde zijn veto

"Er was een akkoord met Sirigu, Sevilla en PSG. Weiler stelde zijn veto"

Gepubliceerd: donderdag 27 april 2017 om 09:15do 27-04-2017 om 09:15

Anderlecht zocht deze winter lang naar een doelman. Davy Roef voldeed niet en over de kwaliteiten van Frank Boeckx waren er aanvankelijk twijfels binnen de bestuurskamer. Maar met Rubén Martinez koos paars-wit uiteindelijk voor een stand-in en geen nieuwe eerste doelman. Nochtans wilde Salvatore Sirigu komen.

Dat vertelt Mogi Bayat aan Het Laatste Nieuws. "Herman Van Holsbeeck zocht een nieuwe doelman. Omdat ik de makelaar van Sirigu goed ken en wist dat hij wilde vertrekken bij Sevilla, stelde ik de speler voor. Die was enthousiast en binnen enkele uren hadden we een overeenkomst met Sirigu, Sevilla en PSG. Maar René Weiler heeft toen beslist dat hij Sirigu niet wilde om het evenwicht in de kleedkamer niet te verstoren en het vertrouwen te behouden in Boeckx."

De Italiaanse goalie trok dan maar naar Osasuna en Boeckx bleef tussen de palen bij Anderlecht, terwijl Rubén Europees mocht spelen. "Ik vind Sirigu beter dan Boeckx en Rubén, maar ik erken dat Weiler zeven maanden later gelijk heeft gekregen, want Anderlecht staat mét Boeckx eerste."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Boeckx een kampioenenmaker?

(1308 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws