Nog altijd zeer veel onbegrip voor Weiler: ''Vloeiende spel verschrompelde''

Nog altijd zeer veel onbegrip voor Weiler: ''Vloeiende spel verschrompelde''

22-04-2017 16:20

Anderlecht kreeg veel lof voor het sterke optreden tegen Manchester United (2-1 verlies na verlengingen), maar na afloop van de match ging het bijna alleen nog maar over de opvallende wissels van coach René Weiler. Jan Mulder wil ook nog zijn zegje doen in deze kwestie.

Mulder zag hoe het wedstrijdbeeld veranderde nadat onder andere Sofiane Hanni naar de kant werd gehaald. ''Trainer Weiler schudde het wijze hoofd, maar stelde op aandringen van invloedrijke outsiders toch zijn beste team op. Een uurtje slechts, anders zou Anderlecht Club in de kaart spelen. Weilers team speelde dat uur schitterend. Toen keek de trainer op zijn chronometer: tijd. Hij wisselde, zoals was afgesproken, Hanni voor Stanciu en het vloeiende spel verschrompelde voor je verblufte ogen'', haalt Mulder uit in Het Laatste Nieuws.

Weiler kreeg veel vragen over zijn vervangingen, maar had daar weinig begrip voor. Dat was ook Mulder niet ontgaan. ''De chirurg van de fatale ingreep begreep na afloop de vragen van journalisten niet. Begrijpelijk: de pers keek naar Europa, René liep door Brugge'', luidt de observatie van de Nederlander.

De Anderlecht-icoon begrijpt Weiler totaal niet. ''De pers ziet verschil in klasse, Weiler vindt alle spelers van de kern van Anderlecht even goed. Stanciu is dus hetzelfde als Hanni. Dan wordt het lastig nog verder over voetbal te discussiëren. Aandoenlijk was nog de vraag van Weiler aan perschef Steegen: "Begrijp jij die bizarre vragen?", sluit Mulder zijn kritische column af.