Belgische coach droomt van nieuwe uitdaging: ''Graag Frankrijk of Engeland''

Belgische coach droomt van nieuwe uitdaging: ''Graag Frankrijk of Engeland''

08-04-2017 15:04

Franky Vercauteren moest zes maanden geleden vertrekken bij het Russische Krylya Sovetov Samara. Sindsdien wacht de ex-coach van Anderlecht en Racing Genk op de juiste uitdaging om weer ergens aan de slag te gaan. Een terugkeer naar Belgische is geen prioriteit voor hem.

''Zeg nooit nooit, maar dat is niet mijn prioriteit'', zegt de 60-jarige trainer in Het Belang van Limburg. Vercauteren hoopt op een buitenlands avontuur in een mooie competitie. ''Liefst een plek waarvoor ik geen elf uur in het vliegtuig moet zitten, zoals Rusland. Mijn voorkeur ligt al jaren in Frankrijk of Engeland'', spreekt hij zich uit.

Vercauteren denkt echter nog wel dat hij nog even zal moeten wachten op een nieuwe job. ''Ik ben ook realistisch. Op dit moment wisselt een club niet meer van coach. Ik ga ervan uit dat ik pas volgend seizoen weer aan de slag kan. Het enige positieve daaraan is dat je je beter op je opdracht kan voorbereiden'', aldus de voormalige bondscoach van de Rode Duivels. 

De ex-Rode Duivel gaf in het interview wel te kennen dat hij diverse aanbiedingen heeft gekregen. Daar zat ook een zeer opvallende optie bij.