'Ook zonder De Bruyne en Hazard hadden we deze match moeten winnen

'Ook zonder De Bruyne en Hazard hadden we deze match moeten winnen"

25-03-2017 23:02

De Rode Duivels geraakten zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Griekenland. Na de wedstrijd verscheen Jan Vertonghen voor de camera van Sporza. De kapitein gaf daar zijn analyse over het gelijkspel. 

Meteen na de rust ging het fout bij de Rode Duivels. Konstantinos Mitroglou profiteerde maximaal en zorgde voor de 0-1. "Volgens mij wonnen de Grieken een kopduel. Wij stonden een beetje te kijken. Mitroglou maakte het daarna mooi af. Wij hadden nog tijd genoeg om iets terug te doen, maar deden dat maar half."

"De Grieken speelden hard. Wij gingen veel te veel in hun spel. We konden ons te weinig offensief uitleven. Ik kreeg een klap op mijn hoofd. Zij spelen dat spel en pakken daar een punt mee. Hun goed recht. Voor ons is het gelijkspel goed, omdat we zo leider blijven."

Kevin De Bruyne en Eden Hazard ontbraken door een blessure. "Het zijn spelers met bijzondere kwaliteiten. Welke wedstrijd het ook is, zij hebben een bepaalde genialtiteit. Die kun je altijd gebruiken, maar ook zonder die twee moet je kunnen winnen van Griekenland."

Lees ook: GOAL: Klasse van Lukaku brengt de bordjes weer in evenwicht