Vandenbempt formeel: Onderzoek Kortrijk al gestart vóór match tegen Moeskroen

Vandenbempt formeel: "Onderzoek Kortrijk al gestart vóór match tegen Moeskroen"

17-03-2017 14:00
2

Hangt er reukje aan de overwinning van Excelsior Moeskroen op veld van KV Kortrijk op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League? Moeskroen moest winnen om de degradatie te vermijden en deed dat ook met 0-2.

VoetbalPrimeur.be meldde eerder al dat het gerecht een onderzoek heeft opgestart verrassende zege van Moeskroen. Ondertussen belandde het dossier zelfs bij de Europese Voetbalbond UEFA. Volgens Peter Vandenbempt werd het onderzoek echter al opgestart voor de wedstrijd van afgelopen zondag.

"Ik was zondag op AA Gent en ook daar werd voor de wedstrijd al verteld dat onderzoekers met de wedstrijd tussen Kortrijk en Moeskroen bezig waren. Ze waren blijkbaar vooraf al getipt of er waren toch aanwijzingen dat er wat aan de hand was met die match", vertelt Vandenbempt op de website van Sporza.

"Ondertussen is aan mij bevestigd dat het gerecht vooraf inderdaad al met een onderzoek gestart was naar mogelijke corruptie. Het dossier over deze match is ook al bij de UEFA geraakt. Onze landgenoot Karl Dhont, het hoofd van de anticorruptiecel bij de Europese voetbalbond, zou zich nu ook met die wedstrijd bezighouden."