Politie schiet in actie, KV Kortrijk wordt op de rooster gelegd

Politie schiet in actie, KV Kortrijk wordt op de rooster gelegd

17-03-2017 07:30

KV Kortrijk liet zich negatief opmerken op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Het verloor kansloos van Moeskroen. Heel wat mensen vonden die wedstrijd maar verdacht, en blijkbaar wil de federale politie het zekere voor het onzekere nemen.

Donderdag kwam de politie op bezoek bij KV Kortrijk, een aantal bestuursleden en spelers werden op de rooster gelegd. Voorzitter Joseph Allijns maakt zich in Het Nieuwsblad echter helemaal geen zorgen. "Het ging niet om een verhoor, wel om een informatief gesprek. Ik vrees dat we de agenten niet veel vooruit hebben kunnen helpen. Simpelweg omdat er geen aanwijzingen zijn", klinkt het bij Allijns.

De agenten waren specifiek van de cel voetbalfraude, die verdachte uitslagen onderzoekt. Ze vermoeden dat enkele makelaars het verloop van de match hebben beïnvloed. Vooral de 0-2, een own-goal van Kovacevic, deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Opmerkelijk: ook vorig seizoen kon Moeskroen zich redden na een straffe eindspurt, toen tot grote woede van degradant Oud-Heverlee Leuven. Toen is er echter niet bewezen dat er vals werd gespeeld, en ook nu wordt dat bijzonder moeilijk.