Leicester heeft vorm weer te pakken, Ndidi en co. schakelen Sevilla uit

14-03-2017 22:42

Leicester City staat door een razendknappe 2-0 zege op Sevilla in de kwartfinale van de Champions League. De kampioen van Engeland kwam dinsdag amper in de problemen tegen Sevilla, dat de eerste wedstrijd nog met 2-1 won.

Dat was echter niet genoeg voor een plek bij de laatste acht. Het veelgeprezen team van succescoach Jorge Sampaoli kwam er in Leicester amper aan te pas. Ja, de Andalusiërs kregen kansen, maar het veldspel leek geen moment op dat van drie weken geleden.

Leicester daarentegen heeft de kampioensvorm van vorig seizoen weer te pakken. De ploeg heeft nu alle wedstrijden sinds het ontslag van Claudio Ranieri gewonnen. Na Liverpool en Hull City ging ook Sevilla eraan voor de moeite. Craig Shakespeare, oud-assistent van de ontslagen Ranieri, zit in ieder geval tot het einde van het seizoen op de bank.

Verrassing
Na 27 minuten diende de verrassing zich aan toen Wes Morgan bij toeval de bal op z'n knie kreeg. Niemand van Leicester die daar naar kraaide, want het stond 1-0. Kort na rust, toen Sevilla al met invalllers Mariano en Jovetic speelde, was Escudero met een knal van afstand het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij trof de lat.

Marc Albrighton gaf de thuisploeg met een droge knal een marge van twee, maar die leek in gevaar te komen toen Kasper Schmeichel na 79 minuten een penalty veroorzaakte. De Deense sluitpost stopte de strafschop van N'Zonzi echter, zodat een verlenging voorkomen werd. In een zenuwslopende slotfase hield Leicester stand en staan een nieuw sprookje, ditmaal in de Champions League, in de steigers.

Samir Nasri maakte het Leicester-feestje niet meer mee. De Fransman was een kwartier voor tijd met twee keer geel van het veld gestuurd na een opstootje met Jamie Vardy.  Eerder op de wedstrijd ging hij nog het lint met een belachelijke tackle op Wilfred Ndidi.