Vuil spelletje bij Moeskroen? Bevriende makelaars hebben iets geregeld

Vuil spelletje bij Moeskroen? "Bevriende makelaars hebben iets geregeld"

14-03-2017 08:15

Moeskroen heeft zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie verzekerd van het behoud. Het had geen kind aan KV Kortrijk en haalde voor het eerst dit seizoen 6 op 6. Onderzoeksjournalist Raf Willems ruikt onraad.

Willems vond dat de partij stonk en dacht meteen terug aan het afgelopen seizoen. "Het is tweede seizoen op rij dat Moeskroen zich in dubieuze omstandigheden redt. Jan Hauspie schreef een jaar geleden hoe een paar clubs cadeautjes gaven aan de club van makelaar Pino Zahavi. Nu zou weer iets geregeld kunnen zijn tussen bevriende makelaars", vertelt Willems op De Witte Duivel.

Willems hoopt op een verder onderzoek. "We willen dan ook graag de zaakwaarnemers kennen van Kortrijk-verdediger Kovacevic, die de bal per abuis in eigen doel trapte, en zijn ploegmaat die alles deed om te voorkomen dat hij de bal nog van de doellijn kon halen. Het kan wishful thinking zijn, maar heel even meenden we een lach op hun gezicht te zien. Dit komt ervan als de bond en de Pro League toestaan dat een club in handen van makelaars belandt."