United-exit in het vat: 'Ze hebben kans om Zlatan naar de club te halen'

United-exit in het vat: 'Ze hebben kans om Zlatan naar de club te halen'

10-03-2017 09:58

Zlatan Ibrahimovic vertrekt komende zomer mogelijk naar de Verenigde Staten. De Zweedse superster van Manchester United staat in de verregaande belangstelling van LA Galaxy en Alexi Lalas, voormalig algemeen manager van LA Galaxy, ziet kansen.

"Ik denk dat zij de kans hebben om Zlatan naar de club te halen", vertelde Lalas bij BBC. "Of dat nou komende zomer is of misschien pas over een jaar… Ik denk dat er altijd interesse blijft bestaan." Lalas is niet zomaar een bestuurder, want hij haalde in 2007 namelijk David Beckham van Paris Saint-Germain naar LA Galaxy. Daar werd de Engelseman de best betaalde speler van de competitie.

Eenzelfde scenario lonkt nu voor Zlatan. "Dat met Beckham ging niet over één nacht ijs. We bouwden zorgvuldig een relatie op, door de jaren heen. En we hapten op het perfecte moment toe, op het moment dat we moesten toeslaan. Niet alleen met de juiste aanbieding qua salaris, maar met het totaalplaatje", vervolgt Lalas, die weet dat Zlatan ook kan worden verleid met zo'n pakket. "Het gaat ook om de lifestyle, om je brand."

Zlatan heeft bij United nog een optie in zijn contract staan, maar die is vooralsnog niet gelicht.