IJzersterk Antwerp zet een grote stap richting de Jupiler Pro League

05-03-2017 16:18

De eerste slag in de strijd tussen Royal Antwerp FC en KSV Roeselare is gewonnen door Antwerp. The Great Old was op een kolkende Bosuil met 3-1 te sterk en zette zo een grote stap richting promotie.

Antwerp zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. De thuisploeg was fel in de duels en zette Roeselare direct onder druk. Na tien minuten leverde dat zelfs een doelpunt op. De treffer van William Owusu werd echter terecht afgekeurd, omdat de bal voordien al over de achterlijn was geweest.

De mannen van Wim De Decker bleven echter stormen richting het Roeselare doel. Keeper Wouter Biebauw had echter twee uitstekende reddingen in huis op inzetten van Geoffrey Hairemans en Owuso. Het zat Antwerp ook niet mee, want diezelfde Owuso trof even later de lat.

Na 34 minuten werd de ban dan toch eindelijk gebroken. Faris Haroun zag zich krachtige kopbal eerst nog uit de hoek getikt worden door Biebauw, maar Haroun had vervolgens een slim hakje in huis om de inlopende Joeri Dequevy te bedienen. Dequevy schoot de bal onberispelijk binnen: 1-0. De Bosuil ontplofte. De storm ging niet liggen, maar de grootste kans was voor Roeselare. Na een verre vrije trap verscheen Ibou Sowaneh plots vrij voor Kevin Debaty. De spits besloot echter op de uitgekomen keeper. Daar ontsnapte Antwerp nog vlak voor de pauze.

Intens gevecht

Antwerp kwam ook na de rust opnieuw goed weg. Een terugspeelbal van Isaac Koné was te kort en werd onderschept door Ibou. De bal geraakt via hem tot Davy Brouwers, maar ook hij stuitte op Debaty. The Great Old kreeg net voor het uur nog een meevaller. Een doorgekopte corner werd door rechtschter Carlo Damman op zeer ongelukkige wijze in het eigen doel verlengd: 2-0.

Roeselare richtte zich echter sterk op na deze tegenvaller. Baptiste Schmisser kwam mee naar voren voor een hoekschop en haalde perfect uit nadat de bal voor zijn voeten kwam. Roeselare had een cruciaal uitdoelpunt te pakken: 2-1. Een koude douche voor Antwerp, dat een gevoelige tik incasseerde. Roeselare voelde dat de vermoeidheid toesloeg bij de thuisploeg en nam de controle in deze fase. Debaty hield zijn ploeg tot tweemaal toe recht met knappe reflexen.

Net toen de match compleet leek te kantelen, kreeg Antwerp een uitgelezen kans op de 3-1. Ibou maakt hands in de zestien en arbiter Ken Vermeiren floot onverbiddelijk voor een strafschop. Hairemans trapte de penalty net als tegen Lommel United hard binnen. In een spannend slotkwartier werd er niet meer gescoord, waardoor Antwerp volgende week zaterdag met een mooie marge aan de return op Schiervelde begint.