Lukaku toch weg bij Everton? Ik heb de Champions League nodig

Lukaku toch weg bij Everton? "Ik heb de Champions League nodig"

05-03-2017 08:15

Blijft Romelu Lukaku deze zomer bij Everton of niet. De 23-jarige aanvaller gaat zijn contract volgens zaakwaarnemer Mino Raiola verlengen, maar de Rode Duivel heeft een opvallende wens. Hij weet dat hij nog heel wat kan groeien in de Champions League.

Everton zal ondanks forse investeringen dit seizoen opnieuw geen Champions League-voetbal afdwingen. Het staat namelijk slechts zevende in de Premier League, op liefst acht punten van de Champions League-plaatsen. In een interview met Sky Sports laat Lukaku weten dat hij toch droomt van het kampioenenbal.

Ex-voetballer Jamie Carragher vraagt hem of hij al in de buurt zit van Robert Lewandowski of Luis Suarez, de absolute top dus. "Het is moeilijk om te vergelijken. Zij hebben de Champions League om zichzelf te laten zien. Dat zijn de topwedstrijden waar ik moet laten zien dat ik ook bij hen hoor. Ik heb een platform nodig waar ik mezelf kan laten zien, want ik blijf nu al vijf of zes seizoenen scoren in de Premier League. Ik zie mezelf zeker als één van de beste spitsen in de League en wil dat tonen op het grootste toneel." 

Lukaku wil vooral nog werken aan zijn passie op het veld. Die laat hij nog onvoldoende zien. "Elke spits moet dat randje hebben. Ze ontploffen als ze niet scoren of het team aan het verliezen is. Ik heb dat meer en meer. Vroeger zeiden mensen me dat ik zonder beleving speelde. Ik heb dat wel, maar toon het niet te veel omdat ik heel veel nadenk over de wedstrijd. Soms laat ik de emoties komen en dat helpt mij."