Van Damme kon terug naar België: Contact met twee clubs

Van Damme kon terug naar België: "Contact met twee clubs"

03-03-2017 12:16

Jelle Van Damme is in Amerika met zijn gat in de boter gevallen. De verdediger voelt zich als een vis in het water bij LA Galaxy, waar hij donderdag nog tot aanvoerder werd benoemd. Maar er was even sprake van een terugkeer naar België in januari.

"Er waren clubs uit Europa geïnteresseerd. Ik was heel even in contact met Club Brugge, maar echt concreet werd het nooit", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Aleksandar Jankovic wilde me dan weer naar Standard halen. We hadden het er een paar keer over en ik heb ook met Venanzi gesproken. Hij weet hoe ik over die club denk. Bij een deftig voorstel was dat voor mij zeker een optie, maar het is nooit verder gegaan dan dat."

Ook uit andere landen was er interesse, maar LA Galaxy wilde zijn sterkhouder niet laten gaan. "Er waren ook een paar ploegen uit Griekenland en Israël, maar de ploeg zei van begin af aan: 'Jij gaat nergens geen. Ik heb mijn gevoel gevolgd en ben gebleven. Ik kreeg ook een nieuwe en verbeterde overeenkomst. Daarnaast ben ik naar een andere wijk verhuisd, waar ik me beter voel. Ik mis mijn kinderen wel. Zij zouden me ertoe kunnen brengen om sneller naar België terug te keren."