Roef deelt sneer uit: Weiler stond al sinds begin dit seizoen niet achter mij

Roef deelt sneer uit: "Weiler stond al sinds begin dit seizoen niet achter mij"

24-02-2017 16:03
2

Davy Roef werd afgelopen zomer tot nummer één van Anderlecht gebombardeerd. Dat pakte echter niet goed uit en na een reeks mindere prestaties verloor hij zijn plaats. Bij het Spaanse Deportivo La Coruna moet hij aan maturiteit winnen. Hij is echter kritisch voor trainer René Weiler.

"Ik had zo het idee dat de trainer al sinds het begin van het seizoen niet echt achter mij stond. Hij heeft me dat nooit persoonlijk gezegd, maar ik denk wel dat hij liever een meer ervaren doelman had. Alleen maakte het bestuur de keuze om die ervaren doelman niet te halen. Zij durfden het met mij aan, maar nu zit ik hier", klinkt het in FAN.

De 23-jarige goalie vindt dat hij na zijn verwijdering uit de basis geen eerlijke kans meer kreeg. "Nadat meneer Weiler me uit het doel had gezet, heb ik anderhalve maand keihard gewerkt. En nooit kreeg ik het idee dat ik er weer in zou komen. Zelfs mocht Frank Boeckx minder hebben gespeeld, ik denk niet dat ik nog in doel zou zijn verschenen", klinkt het hard.

Roef is van mening dat ze te streng zijn geweest voor hem. "Dat ik uit doel zou verdwijnen, dat had ik eigenlijk niet zien aankomen. Ik had op meer krediet gehoopt, maar het is dit seizoen van moeten voor Anderlecht. Voor mij was het nieuw om plots elke drie dagen een match te spelen. Onvermijdelijk volgt er dan een mindere periode en daar ben ik meteen op afgerekend."