Louwagie heeft opvallend voorstel: Op deze manier wordt AA Gent gestraft

Louwagie heeft opvallend voorstel: "Op deze manier wordt AA Gent gestraft"

22-02-2017 07:15
7

AA Gent krijgt donderdag een gala-avond tegen Tottenham, de club speelt tenslotte niet iedere dag in het mythische Wembley. Michel Louwagie is uiteraard tevreden, maar vreest voor de competitie. Waarom zijn er geen wedstrijden op maandag?

De manager van AA Gent vindt dat de planning een pak beter kan en wijst naar de Pro League. "De match tegen Moeskroen van zondag is eigenlijk belangrijker dan het resultaat tegen Tottenham. Toch zullen we voluit gaan op Wembley. Met die instelling doen we veel voor het Belgische voetbal, maar op dit moment worden we daar voor gestraft", zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Louwagie ziet dat de spelers lijden onder dat loden schema. "Na een Champions League-match heb je drie of vier rustdagen tot je volgende competitiematch. Maar als je op donderdag in Oekraïne speelt en je moet op zondag náár Eupen, dan heb je te weinig rust om naar behoren te presteren. Twee dagen rust is onvoldoende, dat is zelfs wetenschappelijk aangetoond."

Louwagie ziet dat dit punten kost in de Belgische competitie. "We hebben zondagmiddag op Standard gespeeld, maar vergeet niet dat je daarvoor zaterdag al op afzondering in de buurt moet, terwijl we op donderdag tegen Tottenham een fysiek zware wedstrijd hebben gespeeld. Daarom waren we blij dat we met een punt uit Luik terugkeerden."

Maandagvoetbal
De oplossing is kennelijk eenvoudig. Volg het voorbeeld van het buitenland en voer maandagwedstrijden in. "In andere competities kunnen ploegen na zware matchen in de Europa League op maandag voetballen. Wij moeten zondag alweer tegen Moeskroen spelen. Als we willen dat onze clubs in Europa blijven presteren, moet dat debat in België worden gevoerd. Ik heb het maandag op de vergadering van de Pro League nogmaals aangekaart. Het is een must."