OFFICIEEL: Nederlandse cultspits trekt naar Belgische Eerste Klasse B

OFFICIEEL: Nederlandse cultspits trekt naar Belgische Eerste Klasse B

14-02-2017 16:04

Lommel United wil zich niet zomaar neerleggen bij een eventuele degradatie. Het wil er alles aan doen om nog punten te pakken. Daarvoor rekent het op Melvin Platje, een nieuwe aanwinst voor de Limburgers.

Lommel United kondigde via de officiële kanalen de komst van Platje aan. De 28-jarige spits zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen bij de club. De speler komt gratis over. Hij was transfervrij nadat zijn contract bij het Duitse Hansa Rostock eind januari afliep. Bij de Duitse club speelde hij dit seizoen een kleine zevenhonderd minuten.

De Nederlandse spits maakte vooral in zijn thuisland furore in de Nederlande Tweede Klasse. Daar kon hij met FC Volendam promoveren naar de Eredivisie, waardoor hij ook een enorme cultheld werd. Hij kwam ook nog uit voor Stade Brest, VVV Venlo, Kalmar FF, NEC Nijmegen en Neftci Baku. Nu moet hij, met nog twee speeldagen in de reguliere competitie te gaan, ervoor zorgen dat Lommel United niet degradeert. Daarna is er nog de nacompetitie.