De VoetbalPrimeur-schoen: Club mag vieren met mooie prijs voor Vormer

De VoetbalPrimeur-schoen: Club mag vieren met mooie prijs voor Vormer

07-02-2017 20:05
2

Wie de Gouden Schoen wint, komen we woensdagavond te weten. Als het van de supporters afhangt, gaat hij alleszins naar Club Brugge. Volgens de lezers van VoetbalPrimeur.be moet de trofee naar Ruud Vormer gaan.

De voorbije dagen werd er op de Facebookpagina van VoetbalPrimeur.be een verkiezing gehouden voor de Gouden Schoen. Er werden acht kanshebbers geselecteerd voor de kwartfinales. Het ging meer bepaald om Wilfred Ndidi, Youri Tielemans, José Izquierdo, Alejandro Pozuelo, Soualiho Meïté, Ruud Vormer, Lukasz Teodorczyk en Stefano Denswil.

In de eerste kwartfinales kwamen Ndidi en Izquierdo uit de bus als winnaars. Zij wonnen het van Tielemans en Pozuelo. De tweede andere kwartfinales werden gewonnen door Vormer en Denswil, die het opnamen tegen Meïté en Teodorczyk.

Brugse finales
Izquierdo kreeg in de halve finales Ndidi voor de kiezen. Ondanks een stevige charmeoffensief van de Genkenaren won Izquierdo dan toch. Vormer won zonder al te veel moeite van zijn Nederlands maatje Denswil.

De finale werd bijzonder spannend. Izquierdo was de man die Club naar de titel schoot, maar Vormer is de man van de regelmaat én de grote publiekslieveling. En wat blijkt? De regelmaat wint.

Van de bijna 1800 uitgebrachte stemmen gingen er 871 naar Vormer. Hij won met amper zes stemmen, want Izquierdo kreeg maar liefst 865 stemmen. Een uiterst spannende strijd, maar Vormer mag zich alleszins de VoetbalPrimeur.be Gouden Schoen noemen!