'Manchester United dreigt honderd miljoen euro mis te lopen'

'Manchester United dreigt honderd miljoen euro mis te lopen'

05-02-2017 22:07

Manchester United dreigt liefst honderd miljoen euro mis te lopen wanneer het zich dit seizoen niet kwalificeert voor de Champions League. Dat meldt The Daily Mirror. Dat heeft vooral te maken met afspraken die er liggen met kledingsponsor Adidas. 

Een aantal jaar bereikte Manchester United een akkoord met het kledingmerk over een astronomische sponsordeal: zo'n 800 miljoen euro voor tien jaar. Er werden een aantal clausules afgesproken. Adidas hoeft véél minder te betalen, zo'n dertig procent volgens The Mirror, wanneer United er twee jaar op rij niet in slaagt zich te plaatsen voor het miljoenenbal. 

Afgelopen seizoen slaagden The Red Devils er onder Louis van Gaal niet in om in de top-vier te eindigen. Ook deze jaargang dreigt United buiten de boot te vallen. Met nog veertien wedstrijden te gaan staat de sterrenformatie van manager José Mourinho op de zesde plek. 

De sponsorinkomsten van Adidas zijn niet de enige opbrengsten die United mis kan lopen. Deelname aan de Champions League levert Engelse ploegen doorgaans zo'n vijftig á zestig miljoen euro op, alleen al aan geld uit uitzendrechten en behaalde zeges. De inkomsten uit de Europa League stellen in verhouding weinig voor.