OFFICEEL: Belgisch toptalent wordt gestald bij middenmoter uit de Serie A

OFFICEEL: Belgisch toptalent wordt gestald bij middenmoter uit de Serie A

26-01-2017 13:55

Senna Miangue staat te boek als een zeer groot talent. De negentienjarige verdediger beleefde al zijn doorbraak bij Internazionale, maar de laatste maanden kwam hij nog niet aan spelen toe bij het eerste elftal. Inter stalt hem daarom nu op uitleenbasis bij een andere club uit de Serie A.

Cagliari, de nummer elf van de ranglijst, maakte de deal dondermiddag via de officiële kanalen bekend. Onze landgenoot wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Cagliari, dat hem als een prima versterking voor de linkerflank ziet. Miangue komt namelijk het beste tot zijn recht als linksback.

Miangue maakte op 28 augustus zijn officiële debuut tegen Palermo en ook daarna kreeg hij veel vertrouwen van toenmalig trainer Frank de Boer. De Nederlander gaf hem zowel in de competitie als de Europa League kansen, maar het ontslag van De Boer veranderde alles. Stefano Pioli, de opvolger van De Boer, deed namelijk geen enkele keer een beroep op Miangue. Een uitleenbeurt leek voor beide partijen de beste optie, zodat Miangue meer ervaring op kan doen.