Haalt Anderlecht een nieuwe Roef? Ruben is onzeker op hoge ballen

Haalt Anderlecht een nieuwe Roef? "Ruben is onzeker op hoge ballen"

24-01-2017 12:45
1

Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor zijn keepersprobleem. Ruben komt over van Deportivo La Coruna, Davy Roef maakt de omgekeerde beweging. Jordi Figueras, vooral bekend als ex-speler van Club Brugge, kent Ruben goed.

Ruben in een ervaren doelman die Anderlecht meer zekerheid moet geven in doel. Volgens Figueras is hij geen slechte keeper, maar heeft hij één zwakte. "Ruben is heel goed in één-tegen-één-situaties én hij is uitstekend in het uitvoetballen. Bovendien is hij mentaal sterk, hij kan de druk aan. De trainer beslist, maar hij heeft zeker de kwaliteiten om eerste doelman te worden bij Anderlecht, ook al oogt hij wat onzeker op hoge ballen vanop de flank", zo vertelt Figueras aan Het Laatste Nieuws.

Die hoge ballen waren net ook het grootste probleem van Roef. Lost Anderlecht het probleem echt op met Ruben? "Kijk: Ruben werkt hard, is bijzonder professioneel én hij háát verliezen. Zelfs op training. Het Is niet dat hij veel spreekt of een lachebek is, maar iedereen respecteert hem wel. Net omdat je ziet hoe hard hij ervoor werkt. Hij wil gewoon altijd de beste zijn."