OFFICIEEL: Anderlecht heeft zijn nieuwe doelman eindelijk gevonden

OFFICIEEL: Anderlecht heeft zijn nieuwe doelman eindelijk gevonden

24-01-2017 18:00
7

Davy Roef is zijn plaats bij Anderlecht kwijtgeraakt, Frank Boeckx is al een tijdje de nummer één. Nu heeft Anderlecht een opvallende oplossing bedacht. Paars-wit wil Roef ruilen tegen de Spanjaard Ruben.

Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht een ruil op poten wil zetten. Eerder raakte al bekend dat het interesse heeft om Ruben te huren, een reservedoelman bij Deportivo La Coruna. De 32-jarige Spanjaard speelde in een ver verleden nog twee wedstrijden voor FC Barcelona. Anderlecht legt geen geld op tafel voor die keeper, maar Deportivo krijgt gewoon een andere doelman in de plaats.

Roef zou maandag al naar Spanje vertrekken om de voorwaarden van een tijdelijke overgang te bespreken. De vraag is wel of een transfer naar Deportivo zo interessant is voor de nu 22-jarige doelman. Hij hoopt namelijk op meer speelminuten, dat ligt niet bepaald voor de hand bij de Spaanse degradatiekandidaat. Roef zou echter wél graag even andere lucht opsnuiven. Zowel voor Ruben als voor Roef zou het een huur tot het einde van het seizoen worden, zonder aankoopoptie.

Update 18:00 Deportivo heeft zopas zelf bekendgemaakt dat Ruben wel degelijk naar het Astridpark komt. De transfer is nu officieel.

Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League: winter 2016-2017