Lukaku valt in bij Lazio, maar moet nederlaag incasseren tegen koploper Juventus

Lukaku valt in bij Lazio, maar moet nederlaag incasseren tegen koploper Juventus

22-01-2017 15:00

Juventus heeft de Serie A zondag weer een stuk minder spannend gemaakt. SS Lazio, de nummer vier van de ranglijst, ging op bezoek in Turijn met duidelijke cijfers onderuit: 2-0.

Juventus zette in de beginfase meteen aan, waardoor het gaatje binnen iets meer dan een kwartier was geslagen. Paulo Dybala opende met een fraai schot van afstand de score, waarna Gonzalo Higuain er na zestien minuten 2-0 van maakte. De Argentijnse topschutter liep simpel weg uit de rug van de Romeinse verdediging en faalde niet in de afwerking.

Helemaal soeverein stoomde Juventus niet door naar de drie punten. Lazio kreeg voldoende kansen om het nog spannend te maken, maar het vizier stond niet op scherp. Jordan Lukaku viel een half uur voor tijd in bij de bezoekers en kreeg zo voor het eerst sinds 10 december weer eens speeltijd in de Serie A. De Rode Duivel moest dus echter wel een nederlaag incasseren. Door de overwinning verstevigt Juventus de koppositie in de Serie A. Het verschil met nummer twee AS Roma is vier punten. Lazio staat op acht punten.