Nieuwste aanwinst: ''Gekozen voor het aanvallende voetbal van Gent''

Nieuwste aanwinst: ''Gekozen voor het aanvallende voetbal van Gent''

19-01-2017 11:24

Tesfaldet 'Tess' Tekie werd woensdag de nieuwste aanwinst van AA Gent. De pas negentienjarige Zweed tekende een contract voor 3,5 seizoenen bij de Buffalo's. Tekie vertelt voor de camera van het clubkanaal over zijn kwaliteiten, idool en keuze voor Gent.

Tekie laat weten dat hij het beste omschreven kan worden als een aanvalldende middenvelder. ''Ja, dat klopt. Een aanvallende middenvelder wil graag de bal hebben. Hij heeft ook een goede pass en techniek.'' De jeugdinternational omschrijft zijn techniek ook als zijn beste kwaliteit en kijkt daarvoor ook naarT grote namen.

FC Barcelona-speler Andres Iniesta is zijn grootste voorbeeld. ''Ik kijk veel naar hem. Ik zie een beetje van mijzelf in hem, vanwege de manier waarop hij beweegt en zijn balbehandeling. Ik vind het een hele, hele goede speler en probeer van hem te leren'', zo laat Tekie weten.

Het Zweedse talent maakte tot slot duidelijk waarom hij graag een transfer naar Gent wilden maken. ''Zij toonden het meeste interesse in mij. De club had ook een plan om mij beter te maken en te ontwikkelen. Het is een goede en succesvolle club, die elk jaar Europees speelt. Gent speelt ook in de stijl die graag heb, met veel passes en aanvallende voetbal. Het was een goede beslissing voor mij'', besluit de nieuwkomer die overkwam van Nörrkoping.