OFFICIEEL: AA Gent heeft zijn creatieve middenvelder gestrikt

OFFICIEEL: AA Gent heeft zijn creatieve middenvelder gestrikt

18-01-2017 22:05

AA Gent heeft deze transfermercato al een pak nieuwe spelers binnengehaald. De Buffalo’s staan pas op de zevende plaats in de Jupiler Pro League en dat is niet naar de zin van de ambitieuze club. Met Birger Verstraete hengelde Gent dinsdag al een nieuwe middenvelder binnen, maar daar lijkt het niet bij te blijven.

Volgens Het Laatste Nieuws is AA Gent in verregaande onderhandelingen met de Zweed Tesfaldet Tekie, een 19-jarige middenvelder van IFK Norrköping. Tekie staat in zijn thuisland bekend als een groot talent.

PSV, Heerenveen en Lille volgden de jeugdinternational ook van nabij, maar zijn keuze zou gevallen zijn op Gent. Naar verluidt is er al een akkoord op clubniveau. De Buffalo’s betalen ongeveer 1,6 miljoen euro voor de technisch onderlegde Tekie.

De transfer zal in principe eerstdaags afgerond worden. Indien dat gebeurt zal Tekie al de zesde winterversterking zijn voor de Gentenaren, na Lovre Kalinic, Samuel Kalu, William Troost-Ekong, Darko Bjedov en Birger Verstraete.

Update woensdag 22.05 uur: De transfer is officieel. "Zonet tekende de de negentienjarige Zweedse middenvelder Tesfaldet 'Tess' Tekie een contract voor 3,5 seizoenen bij KAA Gent", laten de Buffalo's via de officiële kanalen weten. "Tekie is een jonge, talentvolle middenvelder van Eritreese afkomst die op zijn achtste verhuisde naar Zweden. Vorig seizoen na Nieuwjaar debuteerde hij in het eerste elftal van Nörrkoping. Nörrkoping werd dat seizoen ook kampioen. Dit seizoen speelde hij nagenoeg alle wedstrijden. Tekie is een creatieve middenvelder met vista en een goede eindpass", klinkt het bij AA Gent.

Bekijk hetTransferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2016 - 2017