Straf gerucht in Engeland: 'Vossen kan terugkeren naar Championship'

Straf gerucht in Engeland: 'Vossen kan terugkeren naar Championship'

08-01-2017 09:10
1

Club Brugge ziet mogelijk nog een sterkhouder vertrekken in de wintertransferperiode. Jelle Vossen zou in de belangstelling staan van enkele Engelse clubs uit de Championship.

Volgens Midland Transfers hebben enkele Engelse clubs, waaronder Birmingham City, zich gemeld bij Club Brugge. De ploegen tonen interesse in Vossen, die inmiddels is uitgegroeid tot een publiekslieveling bij de Bruggelingen. Hij wordt genoemd als een potentiële versterking bij enkele Engelse clubs uit The Championship.

Voor Vossen zou het niet zijn eerste Engelse avontuur worden. In het verleden kwam hij op huurbasis al uit voor Middlesbrough. Daarna werd hij verkocht aan Burnley, maar een groot succes werd dat niet. Amper enkele maanden na zijn komst bij Burnley werd hij alweer verkocht aan Club Brugge. Bij de Bruggelingen doet hij het goed, zo scoorde hij dit seizoen al veertien keer in 27 wedstrijden. Hij heeft nog een contract tot medio 2020 bij Blauw-Zwart.

Een vertrek lijkt ook niet meteen aan de orde, al heeft Club Brugge wel meer dan genoeg spitsen. Blauw-Zwart heeft momenteel vier spitsen in de kern zitten (Abdoulay Diaby, Wesley, Carlos Strandberg, Vossen). Doorgaans staat er maar één spits in de basis bij Club, waardoor de concurrentie wel bijzonder groot is.