Truitje van spits Club Brugge brengt het meeste op bij record Kerstactie

Truitje van spits Club Brugge brengt het meeste op bij record Kerstactie

28-12-2016 16:28

De Kerstactie van de Pro League is stilaan een begrip. De editie van 2016 heeft een recordopbrengst bij elkaar gebracht van 92.300 euro voor de Damiaanactie. Dat heeft de Pro League zelf bekendgemaakt.

De actie van dit jaar leverde enkele honderden euro's meer op dan de editie in 2015. "Het succes van de Kerstactie is het resultaat van de inzet van onze clubs, de medewerkers en onze partners, en uiteraard vooral van de vrijgevigheid van supporters die nu reeds drie jaar een bijzonder mooi bedrag samenbrengen voor Damiaanactie. Deze Kerstactie toont zo jaar na jaar het warme hart van de Belgische voetbalfamilie", zegt verantwoordelijke Stijn Van Bever.

''We hadden ervan gedroomd om het record van vorig jaar te evenaren, maar nu hebben we het zelfs licht overtroffen. Dat is fantastisch! We zijn dan ook bijzonder getroffen door de warmte die leeft binnen de Belgische voetbalwereld. Duizenden supporters hebben hun warm hart getoond door een bod uit te brengen op het shirt van hun favoriete voetbalheld, en ook de steun en goodwill van de clubs, de spelers en partners was groots'', geniet Alex Jaucot, algemeen directeur van Damiaanactie. ''Maar liefst 2.307 levens kunnen we redden met de opgehaalde 92.300 euro.''

Vossen en Vandenbempt schieten hoofdvogel af
Het shirt van Jelle Vossen bracht het meeste geld in het laatje. Het wedstrijdshirt van de spits ging voor maar liefst 1450 euro over de toonbank. Verder scoorden ook Youri Tielemans (1000 euro) en Lukasz Teodorczyk (920 euro) hun outfits prima in de veiling. De shirts van Ruud Vormer en de afscheidnemende Wilfred Ndidi brachten 750 en 650 euro op. Het best verkopende item van deze Kerstactie was weggelegd voor Peter Vandenbempt. Iemand betaalde maar liefst 4500 euro voor een wedstrijd naar keuze met de sportjournalist.