Hersftkampioen Bayern München maakt korte metten met concurrent Leipzig

21-12-2016 21:55

Bayern München heeft een sportieve dreun uitgedeeld aan RB Leipzig. Tijdens een onderlinge clash tussen de nummers één en twee van de Bundesliga stond woensdagavond in Allianz Arena de koppositie op het spel. Bayern won met twee vingers in de neus: 3-0.

Met Arjen Robben in de basis greep Bayern de stuntploeg uit Leipzig direct bij de keel. Al binnen een halfuur stond het 2-0. Na ruim een kwartier spelen tekende Thiago Alcantara voor de openingstreffer, een paar minuten later zette routinier Xabi Alonso de 2-0 op het scorebord. De wedstrijd was helemaal beslist toen Leipzig-middenvelder Emil Forsberg een directe rode kaart kreeg na een schandalige charge op de benen van Phillip Lahm.

Robert Lewandowski zorgde voor de eindstand. Op slag van rust scoorde de Poolse superspits vanaf de penaltystip. Na de pauze maakte trainer Carlo Ancelotti van de gelegenheid gebruik om diverse grote namen rust te geven. Arjen Robben bleef in de kleedkamer achter en Franck Ribéry kwam in het veld. Door de zege gaat Bayern als herbstmeister het nieuwe jaar in. De koploper heeft na zestien gespeelde duels 39 punten, Leipzig volgt met 36 punten.

Subtopper Hertha BSC boekte een 2-0 thuisoverwinning op Darmstadt. De burenruzie tussen FC Köln en het kwakkelende Bayer Leverkusen eindigde in een remise: 1-1.