'Bayern en Dortmund azen op international: transferclausule van 20 miljoen'

'Bayern en Dortmund azen op international: transferclausule van 20 miljoen'

20-12-2016 10:50

Bayern München en Borussia Dortmund hebben beide een oogje op Julian Brandt. De twintigjarige vleugelaanvaller maakt sinds 2014 furore bij subtopper Bayer Leverkusen. In de zomer van 2018 is Brandt voor twintig miljoen euro in te lijven, weet boulevardkrant BILD. 

Leverkusen haalde de dribbelaar in 2013 weg bij VfL Wolfsburg. Een jaar later volgde het Bundesliga-debuut van Brandt. In de afgelopen twee seizoenen is hij een onbetwiste basisspeler geworden in het elftal van trainer Roger Schmidt. Afgelopen jaargang maakte Brandt negen doelpunten in de competitie, dit seizoen staat hij op twee treffers. Bondscoach Joachim Löw liet de jongeling in mei 2016 debuteren bij Die Mannschaft. 

Nu lonkt er voor Brandt dus een toptransfer binnen Duitsland. Bayern München en Borussia Dortmund willen de international aantrekken. Bij Leverkusen ligt Brandt tot medio 2019 vast, maar in het contract van de dribbelaar staat een clausule die voorschrijft dat een bod van twintig miljoen euro in de zomer van 2018 volstaat om Brandt los te weken. Mogelijk ziet Leverkusen zich eerder al genoodzaakt om de aanvaller te slijten aan geïnteresseerde clubs uit de Premier League, schrijft BILD.